Paneelgordijnen zijn altijd mooi en fucnctioneel

De evolutie van paneelgordijnen

Het paneelgordijn is ontstaan in de jaren 80 van de vorige eeuw. De werking was als volgt:  De panelen werden geconfectioneerd van vitrage of gordijnstof en aan de bovenzijde voorzien van een strook klittenband. Aan de onderzijde werd er een zoom gestikt waar je een verzwaring latje in kon schuiven.  Elk paneel hing aan een klittenband rail welke voorzien was van glijders die door een rail liepen.  Tegenwoordig worden panelen nog maar zelden van gordijnstof gemaakt.  Ze worden gesneden uit gestijfd textiel. Hierdoor hangen de panelen veel strakker voor het raam.  Ook het klittenband heeft plaats gemaakt voor een betere oplossing waardoor het doek strakker tegen bovenrail hangt.  Dat ziet er dus per definitie strakker en beter uit.  De onderzijde van het paneel kun je vaak naar eigen wens late afwerken. De rail bevat 2 tot 5 sporen en afhankelijk van de breedte van het raam . Afhankelijk van het aantal sporen kun je tot 10 panelen voor het raam hangen. Je bent dan in staat je raam verticaal in vlakken op te delen waardoor je diverse combiaties kunt maken maar het raam blinderen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Waar let ik op bij de aanschaf?

Je kunt paneelgordijnen op veel plaatsen verkrijgen.  Je kunt gaan voor echt budget als het bijvoorbeeld voor tijdelijk is en dan bij de doe het zelf wat losse rail en stofjes kopen die je zelf inkort, maar je kunt er ook iets moois van laten maken wat langer mee gaat en waar méér design van uit gaat.

  Foto: raamdecoratieshop.nl

Deze panelen zijn in vlakken opgebouwd en de randen zijn voorzien van platte aluminium profielen.  Het geeft een paneel een heel andere uitstraling.  Denk eens aan die antraciet eethoek met dit paneelgordijn op de achtergrond.  De combinatie maakt het dan helemaal af.  Vaak kun je de paneelgordijnen naar wens laten bouwen zodat het helemaal in je interieur past.  Klasse toch!