Met rolgordijnen ben je trendy.

Een rolgordijn blijft een populaire raamdecoratie.

Ze bestaan zeker al sinds de jaren 60. Rolgordijnen. Onze ouders hadden ze al en ze zijn er nog steeds. Wat is het geheim achter dit succes?  We gaan het uitleggen.

Wat is een rolgordijn

De beschrijving op Wikipedia laat er geen twijfel over bestaan.  Een rolgordijn is een recht doek dat je vóór het raam omhoog of omlaag kunt rollen. Je kunt zo de zon buiten houden maar ook je raam afschermen en van je privacy genieten. Je ziet ze ook heel vaak half omhoog gerold voor het raam. Zó kijkt men ook niet echt binnen. Doordat het een eenvoudig product is en in basis uitvoering niet duur is,  is het altijd trendy gebleven. Je bedient het eenvoudig en het ziet er mooi uit.

Welke rolgordijnen zijn er?

Tegenwoordig zijn er veel meer soorten rolgordijnen dan vroeger. Je heb de keuze uit:

  • Transparante rolgordijnen; Deze zijn doorzichtig. Je kijkt er van binnen door naar buiten. Als het donker is kijk je van buiten naar binnen. Je gebruikt ze voor sfeer en als vervanger van vitrage.
  • Semi transparante rolgordijnen;  Ze zijn ondoorzichtig en als je een lichte kleur neemt, dan laat deze ook nog licht door. Donkere kleuren zullen in de regel niet veel licht binnen laten. Ze zijn echter niet verduisterend.
  • Verduisterend;  Je kiest een verduisterend rolgordijn in de regel voor de slaapkamer. Je kunt zo overdag toch slapen, bijvoorbeeld als je een nacht doorgewerkt hebt. Het komt je rust ten goede.
  • Screen;  Deze vallen eigenlijk tussen transparant en semi transparant. Screen laat altijd licht door. Het is afhankelijk van het open percentage hoe doorzichtig screen is.  Kies je voor minder dan 5% dan beschermen ze je privacy ook goed.

Waar verkrijgbaar?

In elke bouwmarkt , woninginrichter en schilderswinkel koop je tegenwoordig een rolgordijn.  Toch zijn er verschillen.  De bouwmarkten bieden eenvoudige kant en klare producten aan zoals kwantum of Karwei. Maar wat als je méér wil?  Keurig op maat met een mooie sierkoof en rand afwerking of elektrisch bediend.  Daarvoor slaag je gemakkelijk bij rolgordijnen.eu. Je kunt er rolgordijnen helemaal aangepast aan jouw interieur laten maken. Dat is bijzonder in Nederland.